sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Tropiikkiteemaiset 1 -vuotissynttärit

Maidottomat tarjoamiset



Vietimme tropiikkiteemaisia 1 -vuotiaan Kesäheinän syntymäpäiviä. Pöydät oli katettu maidottomin herkuin . 




Mummi toi gladioluksen ja eukaluptuksen oksia. Suklaakakku on vegaaninen ja se tilattiin Miriamsilta


Meillä vietettiin Kesäheinän tropiikkiteemaisia 1- vuotis synttäreitä meillä kotona. Aloitin valmistelut hyvissä ajoin, että sain köynnöskoristeet valmiiksi. Köynnöksien ohje löytyy täältä! Askartelimme lisäksi peikonlehtiä pakkauspaperista. Onneksi tytöt auttoivat maalaamaan vesiväreillä! Tiikeri-kaupasta löytyi läpinäkyviä ilmapalloja joihin leikkelimme silkkipaperista kukkakonfetteja ja ripustin niitä kattoon siimalla ja teipillä. Sieltä löytyi myös  paperisia aurinkovarjoja, söpöjä servettejä ja itselle kauan kaipaamani termosmuki.



Läpinäkyviin ilmapalloihin laitettiin sisälle silkkipaperikukkia ja confetteja. Muutamaan laitoimme myös höyheniä.

Valkoisen kehyksen sisään laitoin Harjun Paperilta saatua Rifle Paperin lahjapaperia, jota voi tilata Facebookin kautta. Lasin päälle teipppasin sähköteipillä 1-numeron ja koristelin washi-teipillä. Kirjaimet ovat Tigerin viirisetistä. 


Pöydässä oli 20 sentin levyinen Pentikin leikattu kerniliinan pala. Teen juojille oli omissa pannuissa haudutettuna   Teeleidin Pink Dreams  ja Chai Puerh-teetä.

Löysin söpöt lautasliinat Tigeristä.


 Päätin, että tänä vuonna pidetään juhlat joissa kaikki tarjottavat ovat maidottomia, niin synttärisankari saa maistaa mitä haluaa ja vieraatkin pääsevät samalla tutustumaan meidän maidottomaan elämään. Voileipäkakku oli kyllä koitos, koska sellaista sellaista en ole ennen tehnyt, mutta se näytti kaikille maistuvan.

Kuulostaa varmasti ihanalle, mutta on pakko kertoa että valmistelu on kaikkea muuta. Sain onneksi lapset miehen mukaan kauppareissulle, joten parissa tunnissa tuli tehtyä taikoja. Tosin olin joka päivä viikolla siivonnut jonkun nurkan ja koristellut valmiiksi. Kotisynttärit ei ole todellakaan se helpoin rasti.

Onneksi paikalle tuli vieraita lahjoineen ja tytöt olivat onnessaan. Mummit toivat lisäksi kukkia ja koti oli täynnä iloisia vieraita.  Kannoin illalla väsyneen synttärisankarin nukkumaan  ja hän piti tiukasti kädessään Dublo-kakkua. Juhlat tuntuivat onnistuneilta ja kaiken vaivan arvoisilta, kun Pieni höpötti juhlista vielä nukkumaan mennessään. Ihanat pienet kultaset.




Tämä oli Pienen oma resepti. Pullakakkua, jonka päällä korvapuustimakua ja  suolapähkinöitä. Resepti on muunnelma korvapuustireseptistä, siihen lisätään 2 tl leivinjauhetta. Laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 200 asteessa 20 minuuttia. Kokeile ihmeessä! 


K. Leivon Kaneliässät ja suklaakeksit ovat myös maidottomia.


Synttärikakkuna oli juhannuksena harjoittelemaani marjakakkua. Nyt päälle lisäsin myös vadelmia. Resepti täällä.


Maidottoman lohivoileipäkakun salaisuus on kookosöljy ja kaurajogurtti. Teen reseptin blogiin myöhemmin. Maidottoman lohivoileipäkakun resepti löytyy täältä klik.

Ihanat kukat! Gladiolusten aika on nyt parhaimmillaan heinäkuun lopussa.




Maalatut peikonlehdet  toivat lisää viidakkomaista tunnelmaa paperiköynnöksiin. Nyt koristeet olivatkin nyhjää tyhjästä tyyliin suodatinpusseista ja pakkauspaperista. 





Täältä löytyy myös juhlatarvikkeita klik*!

15 kommenttia:

  1. Ou jees!
    Nyt on mageet kekkerit ja kakut!!

    Ihanaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos paljon! Ihanaa sunnuntaita sinnekin!

      Poista
    2. Wau! Markkinoija itseäsi vielä enemmän! Monet saavat blogistasi varmasti inspiraation!

      Poista
    3. Kiitos täytyy yrittää..Luulin jo että markkinoin jopa liikaa 🤗🌺

      Poista
  2. Onpa kaunista ja hyvät tarjottavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tarjottavat oli kyllä hyviä ja kukaan ei edes kaivannut maitoa. ♡♡♡

      Poista
  3. Ihanan näköiset juhlat ollut teillä! Niin kaunista :) Ja ihanaa kun synttäri-sankari sai itsekin maistella kaikkea tarjolla olevaa; ehkä meilläkin jo ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli tuossa vähän askartelua. Toivottavasti teilläkin päästään kohta maistelemaan.

      Poista
  4. On teillä ollut kauniit synttärit! :) Meilläkin pitäisi varmaan pian alkaa suunnitella synttäreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tehdä niin että mahdollisimman vähän tekemistä jää juhlapäivään. Kiva nähdä millaiset teille tulee!

      Poista
  5. Teemasynttärit on vaan parhautta! Hurjan hyvännäköisiä tarjottavia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, teeman ympärille on helppo rakentaa, sillä muuten voisi pää leikata tyhjää. ♡ Kiitos!

      Poista
  6. Cooool, everything!!:)) And what a smart idea on filling the balloons! The sandwich cake is artistic! Congrats to the little B!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! Actually this balloon idea isn't mine. I bought these from Tiger of Copenhagen -shop. That is a shop what you would love too. There is plenty of pretty DIY-things. Thanks! I was little bit proud of that milk free sandwich cake. It was my first! 🌺🥀😋 Thanks Zara!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡