sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mehevä mustikkamascarponepiirakka!

Herkkupalkinto hyttysmetsässä hikoilulle

Maistuva mustikkamascarponepiirakka sopii palkinnoksi metsässä kyykkimiselle tai sitten vähän parempiin teehetkiin.

Makoisa mustikkapiirakka kruunaa marjastuspäivän. Mansikat ovat jo pakkasessa ja nyt oli mustikoiden vuoro. Löysimme ihanan mustikkametsän ja siellä vietimmekin pitkän tovin kyykkien hyttysten lounaana. Mustikoita on nyt hienosti ja moni varmaankin ne käy poimimassa pakastimeen häiden mustikkashotteja tai leipomuksia varten. Näin marjakauden alussa on hyvä poimia ilman poimuria sillä pienet raakileet on hyvä jättää seuraaville poimijoille. Morsiamet jääköön kotiin, jos häät ovat lähellä. Itikat pistävät kipeästi paidankin läpi ja ihossa on pian kaunis polkadot-kuosi. Tämä on sarjassamme ehdoton nou nou, kuten rusketusrajatkin.
Mustikat ovat isompia kun ne ovat saaneet vähän valoa. Tässä olikin urakkasuora. Leipominen oli kivaa. Kun piirakka oli paistunut hetken levitin mustikat ja täytteen.


Päätin leipoa mehevän herkullisen superfood-kaloripommin. Mitä pitää olla että tulee varmasti hyvää? No ensinnäkin voita, sokeria, mascarponea... ja on sitten  myös terveellistä kun on niitä mustikoitakin.

Katoimme pöytään uudet kupit ja mustikkapiirakka oli aivan ihanaa teen kanssa. Nuppumme sai oman kauniin kuppinsa.

Mustikkamascarponepiirakka resepti

Ainekset

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja


Täyte:
150 g mascarponea
1 dl kermaa
1/2  sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
3 rkl sokeria
piirakan verran mustikoita

Valmistusohje

Pohja:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele vuoka.

Vatkaa sokeri ja voi valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää muna ja vatkaa lisää kunnes vaahto on vielä vaahtoisampaa.

Lisää jauheseos ( vehnäjauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe, vaniljasokeri) ja sekoita kumikaapimella.

Levitä vuokaan ja laita vuoka uuniin 7-10 minuutiksi.
Täyte:
Sekoita keskenään kerma, mascarpone, sitruunankuori, sitruunamehu ja sokeri.

Ota piirakkapohja uunista kun se on hieman kypsynyt lisää siihen mustikoita ohuelti. Jätä mustikoita hieman päälikerrokseen.

Levitä veitsellä täyte mustikoiden päälle tasaisesti. Lisää loput mustikat.

Laita takaisin uuniin n. 30 minuutiksi.

Ota uunista, anna jäähtyä!

Herkuttele! 

Tein samalla reseptillä pikkupiirakan taaperolle. Käytin leipomiseen laktoositonta Keiju-margariinia ja laitoin täytteeksi vain mustikoita. Vuoan voitelin rypsiöljyllä. Namia vain ihan vähän.

Kilpailuvinkki:

Muistitko jo mökkiniksit.fi-kilpailun bloggaajille? Kisassa pitää tehdä mökkiniksiaiheinen postaus ja paras palkitaan 300 eurolla. Mikä parasta, jokainen kisaan hyväksytty voittaa!

PALKINNOT:
Jokainen hyväksytty osallistuja saa 100 euron lahjakortin Taloon.comiin

LISÄKSI YLEISÖÄÄNESTYKSEN PERUSTEELLA: 
1. 300 euroa 2. 200 euroa 3. 100 euroa
Ja päälle vielä Taloon.com raadin jakamat tuotepalkinnot



Suurenmoinen valikoima pintamateriaaleja ja valaisimia sisustajille!

2 kommenttia:

  1. Ihana piirakka. Vastaavanlainen on meidän lemppari ja ensi viikolla taas olisi tarkoitus tehdä sellainen mansikoista. Nyt jo kuola valuu ajatuksesta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mustikkapiirakka syötiin hetkessä ja piti leipoa toinen perään. Päälle laitoin mangoa ja päärynää. Mansikat ovat varmaan superhyviä myös! Laitatko kuvia sitten blogiisi, käyn vuorostani kuolaamassa. Pitäisi varmaan kokeilla sitten. Kohta en mahdu ovista.

      Tuo murotaikinapohja tuntuisi paremmalta kun voi ja sokeri vaahdotetaan, eikä nypitä sekaisin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡