sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Lettimekko

Nevahööd vai loppuun kaluttu Letti? 


Ompelin laventelin värisestä Vimman Letti-trikoosta itselleni mekon töihin.  Kuosin värityksen nimi on Orvokki. 


Mekon kaavan pohjana oli edellisessä postauksessa esiintynyt Kuura-mekko. Hupun tilalle ompelin vain leveän poolokauluksen ja pituus tuli takakappaleen mukaan. Hyvä raglan-kaava on siis nyt bongattu ja se sopii moneen vähän muunneltuna.


Monelle Letti on jo aika lailla tuntematon tai sitten kyllästymiseen asti käytetty. Minua kuosi on alkanut taas houkuttamaan, sillä se toimii aika mukavasti toimistovaatteeissa ja lopuista voi ommella tytöille leggareita. Pieni tilkkukin on jo vaatteessa tunnistettavissa.  Huomasin, että se aiheuttaa minussa taas ihastusta samoin, kuin ne kuosit joita on Letin suunnittelijalta Maija Louekarilta Marimekolla myynnissä.


Letissä on mukana ilmiö, jossa kuvitellaan vanhempien satsaavan hirmuisia määriä rahaa lasten vaatteisiin ja ajatellaan, että porukka kulkee kaupungilla nenä pystyssä lapset viimoisen päälle puettuna: "Parempina ihmisinä" .Tunsin hieman pelkoa pukea tytöille Letti-leggareita päiväkotiin, sillä pelkään että se kasvattaa ennakkoluuloja perhettämme kohtaan ja mietin, että mitä meistäkin nyt ajatellaan. Ollaanko me nyt ylimielisiä?  Ei varmaankaan, ovathan ne nähneet minun auton. Ajatella, että yksi kuosi voi aiheuttaa sellaista! En tiedä lisäsikö Vimman haastattelu  näitä  tyhmiä ajatuksia päähäni, mutta minulta jäi ainakin Vimman somettaminen vähemmälle Rahkolan haastattelun jälkeen. Sen voi lukea täältä kirjautumisen jälkeen! 

Ajatuksesta on hyvä ravistautua hereille ja opetella suodattamaan mitä medioiassa tyrkytetään.  Pitää ommella sitä miltä just nyt tuntuu. Kuosi jakaa edelleen ihmisiä ompeluryhmissä ja monet tykkää tai ei tykkää. Hauskaa sinänsä, sillä jotkut kuosit eivät herätä minkäänlaisia mielipiteitä. Mietin juuri rakastanko enemmän vaatteita vai ompelua? Ja voin sanoa, että ehdottomasti ompelua, koska voin ommella juuri sellaisia vaatteita joita haluan...tai siis osaan.  


Kangaskaappiini on eksynyt muutama kaunis Vimman Letti. Nämä ovat joustamatonta puuvillaa ja trikoota.


Oma Letti-mekkoni on ihana päällä ja odottelen kovasti kevättä ja pikkukenkäkelejä. Tämä metrin pala oli joululahja itselleni. Enkä epäröi yhtään vetäistä tätä päälleni. 


Ja värikin on minulle just ihana! Mitä tykkäät?


Ihanaa palmusunnuntaita! 🐤🐤🌿🌾🐤

16 kommenttia:

  1. Hieno letti kuosi ja kiva on itse tunikakin. Vyö tekee siitä ke yen näköisen. Onnea uudesta vaatteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tämä Orvokki oli joululahja itselle. Näitä ei meinaa raaskia leikata, mutta ihana saada kevääksi uutta.

      Poista
  2. Mä kuulun siihen kyllästymiskastiin. Pieninä määrinä menee, isompina en enää oikeen jaksa. Vaikka kiva kuosi onkin, mutta liika tuntuu liialta. Muilla näyttää silti ihan kivalta 😊 tää kaava täytyskin ottaa testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! 😅 Arvaa kuka osti vasta Unikkoa? Kokeile ihmeessä ja hupunkin kanssa tuli ihan kiva.

      Poista
  3. Luin saman haastettelun, mutta sitäkin enemmän minuun on vaikuttanut se, että vihdoin kun sain haluaamani Vimman kuosia, laatu olikin melko huonoa: sinisistä fisuista tehdystä tunikasta tuli melko nopeasti käyttökelvoton, kun se kului niin epäsiistiksi. Ennen tuota harmitusta olin jo muutamaa muutakin kuosia tilannut, kuten esim. muva Lettiä, mutta siihen se sitten jäi. Letit ei itseasiassa ihan hirveästi sytytä, silkasta mielenkiinnosta sitä alunperin tilasinkin, mutta eiköhän siitä nätin topin kesäksi saa. :D Kaikesta huolimatta sinun mekkosi on kovin kaunis ja sopii sinulle hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman mustapohjaisessa collarissa ja nyt osaan jo varoa. Hienopesulla 40 ylösalaisin käännettynä ja toivoen parasta... Mun Fisut on vielä kunnossa just Hubba Bubbasta oppineena. Mutta se flamingokuosi ja panda ovat pysyneet hyvinä trikoisena.. Vielä olisi possu ommeltavana joten saa nähdä miten käy. Tämäkin pestään nyt varoen. Kiitos!

      Poista
  4. Minä olen Vimman letteihin melko kyllästynyt, mutta tämä väri näyttää kivalta! Olen siirtynyt ompelemaan Hellinin poniletti-kankaasta, ne on nyt mulle "se juttu". :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellin poniletit ovat niin ihania 💖😍 tein kesällä bikinit, jouksuhousut itselle ja liikka housut tytölle lycrasta.. ja leggareita. Näitkö jo kultaisen poniletticollarin! 👍❤se on herkku! Tykkään!

      Poista
  5. Minulla oli letti-legginsit ja kulutin ne nopeasti puhki, sillä tykkäsin niistä niin paljon. Pidän tuosta kankaasta, vaikka hetken ehkä koin siihen kyllästymistä kun sitä oli niin joka paikassa. Mielelläni ostan suomalaisen yrityksen tuotteita ja kankaita, mutta valitettavasti olen kuullut paljon myös kritiikkiä Vimman laadun heikkenemisestä. Toivottavasti saavat korjattua laadun kuntoon :) Mekko on kaunis ja sinulla on todella kiva blogi! Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa maanantaita! Ihana, että tykkäät blogistani. Harmi tosiaan, että laatu huononi. Se on iso juttu, kun se on just se valtti millä myydään vaatteita kovempaan hintaan. Niin tai kuoseja.. Orvokki tuntuu onneksi hyvälle vielä parin pesun jälkeenkin. Kyllä harmittaisi..

      Poista
  6. Voi osaisinpa itekki ommella! Lettikuosi ei ole mun tyylinen, mutta tykkään kun ihmiset käyttää rohkeasti vaatteita mistä pitää! :) tytölleni pukisin lettileggarit koskavaan! Onhan niitä ennakkoluuloisia, ihansama mitä pukee päälleen. Ei niitä kannata miettiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, yritän blogissa inspiroida ihmisiä ompelemaan ja uskaltamaan kokeilla. Ajatella saumurini tuli vasta vuosi sitten ja siitä tämä lähti lapasta. Kiitos paljon!

      Poista
  7. Todella tyylikäs mekko ja tuo vyö tekee siitä vielä tyylikkäämmän! Sopii sulle todella hyvin :-)

    Reetta / stoori.fi/reettakristiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😍💖 Ja tuo on vielä mukava päällä. Vyö löytyi kätköistä, voi kun olisi sellainen kieputettava nahkavyö.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡