maanantai 14. elokuuta 2017

Kattolampun tuunaus kalkkimaalilla + video

Lampusta tuli niin hempeän pinkki!

Maalasin vanhan tummanruskeaksi petsatun retrolampun kalkkimaalilla. Muodonmuutos on hurja ja lamppu sopii nyt paremmin lastenhuoneeseen. Kurkkaa ennen ja jälkeen kuvat! 



Ihastuin retrovalaisimen kauniisiin messinkisiin yksityiskohtiin ja puun pyöreisiin muotoihin.



Minua puraisi sisustuskipinä! Löysin nettikirpparilta hauskan ruskean valaisimen ja muistelin, että mummillani on ollut tuo vaaleamman puun värisenä. Kauniit puun pyöreät muodot kiehtoivat ja näin jo sen silmissäni roikkumassa meidän olohuoneen katossa. Niinhän siinä kävi, että valaisin oli meidän olohuoneen kattoon liian pieni, joten lamppu jäi odottamaan uutta inspiraatiota.

Nyt vanha retrolamppu sai viimein uuden maalipinnan ja se keikkuu meidän lastenhuoneen katossa. Sympaattisen oloinen valaisin tarvitsee vielä uudet varjostimet. Laitoin jo ajatuksen muhimaan. Minulla on tapana hautoa asioita pitkään ja sopivan idean tullen nappaan ajatuksesta taas kiinni ja ryhdyn toimiin. Saa nähdä millainen idea tästä vielä kumpuaa.  Onneksi lamppu on ihan kiva ilman varjostimiakin. Nyt kun lastenhuoneeseen tuli uusi lamppu, niin se kipinöi muuttamaan huonetta muutenkin ja eilen leikittiin koko ilta lastenhuoneen kimpussa. 




Lamppu on aika juhlavan oloinen tummanruskeana. Lamppu on merkiltään Sjömarkens Armatur Ab ja  tyyppi 1031. Kohta näitä varmaan näkyy sisustuslehdissä tietenkin puunvärisenä.


Pieni halusi auttaa ja levitti aika ronskisti maalia lamppuun. No mikä ettei! 


Monet eivät ehkä näe ruskeaa lamppua samanlaisena, kuin minä. Silmissäni se oli jo ihan ostohetkellä toisenlainen. Suunnittelin maalaavani johdot ja muoviosat valkoisiksi, mutta tällä kertaa ne saivat jäädä entiselleen.  Ehkä ne vielä maalaan. Kalkkimaali tarttuisi muoviinkin, mutta se on testattava ensin jossain muussa. Pitäisiköhän ne vaihtaa uusiin?

Pohjustin maalattavan putsatun pinnan kahteen kertaan Vintage Primer & Sealerillä ja sitten maalasin lampun Vintage  Faded Rose-kalkkimaalilla pariin kertaan. Pieni halusi ehdottomasti auttaa. Onneksi näissä kalkkimaalaushommissa ei voi mennä pahasti pieleen. Lamppu on nyt samanvärinen kuin keinutuoli, josta maalattiin samalla kulumat piiloon.





Lisää maalauksesta voit katsoa videosta!



Tein vielä videon tästä kalkkimaalausprojektista. Käy ihmeessä katsomassa! Klikkaa sinne tästä, jos alla oleva video ei näy. 







Valmiina lamppu on aika hempeä ja se jätti mieleen muhimaan jos vaikka tulisi vastaan hyvä idea varjostimille.





Ei uskoisi samaksi valaisimeksi. Vintage kalkkimaalin Faded Rose on juuri se oikea sävy meidän tyttöjen huoneeseen. 


Nyt aloin katselemaan meidän lastenhuonettaihan uusin silmin. Sen sisustus jäi vähän kesken, silloin kun muutettiin. Tiedättekö sen tunteen, kun vastamaalattuun seinäpintaan ei raaski laittaa mitään? No nyt maalauksesta on jo vuosi, joten huone alkoi kaipaaman jotain. Huomasitteko nuo taustalla roikkuvat viirit? Voitin ne Tossavaisen toinen sukka-blogin arpajaisista. 




Arvatkaa mitä! Asensin ihan itse lamppuun uuden pistotulpan, jotta se käy meidän kattoon. Minä olen niin sähkömies! Lampun pistotulppia saa ihan marketeista ja hyvät ohjeet löytyy siihen täältä!  Onneksi näihin helppoihin juttuihin ei tarvita sähkölupia, ainoastaan vähän huolellisuutta.


Millaiset varjostimet sinä laittaisit vai jättäisitkö roikkumaan ilman?


Jos blogini ei ole entuudestaan tuttu juttujani on helppo selata blogit.fi:ssä. Sieltä voi poimia luettavaksi nekiinnostavimmat jutut! Löytyy varmasti jotain inspiroivaa! Klikkaa sinne tästä klik.




*Jeanne d'Arc Living Vintage Primer & Sealer saatu Sisustus Nostalgialta.

8 kommenttia:

  1. Hieno lamppu, kivan löydön teit! Tykkään erityisesti tuosta kalkkimaalin vaaleasta ja hempeästä sävystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo Vintage-maalien sävyt ovat niin herkkiä! Ja näyttävät täysin mattana vielä hempeämmiltä.

      Poista
  2. Voi että, sä oot kätevä käsistäsi! Upea tuunaus taas kerran! Tuo sävy on ihanan hempeä! Kelpaisi mullekin! Ei uskoisi samaksi lampuksi!

    Kivaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Se vanha oli kyllä tosi mörkö, ei ihme että ystävä katsoi sitä hiukan inhoten. Kiitos kovasti! Onneksi Pienestä on tulossa myös näppärä kalkkimaalari.

      Poista
  3. Ihanan näköinen tuo lamppu! Olen itsekin ihastunut hieman noihin kalkkimaaleihin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun katsoin sun kuvia aloin miettimään, miltä tuo lamppu olisi näyttänyt jos se olisi maalattu mattamustalla kalkkimaalilla tai tummanharmaalla? Kiitos paljon!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Näihin sopii hyvin se sanonta: "hyvä se on, kuhan sen maalaa".

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡