perjantai 21. heinäkuuta 2017

Mun äiti tietää mikä on Bogart co. + vetoketjuilua

Ompelin kasari-ysäri svetaritakit tytöille. 


Mietin jo hetken, että onko makuni pettänyt minut täysin, kun mies sanoi että vauva on kuin karannut Bogart co.-bändin musiikkivideosta.  Kurkkaa millainen svetaritakista tuli ja vinkki vetoketjun ompeluun.



Svetaritakin kaulusta koristaa pieni pinkki pilvi.


Onko tämä jo noloa?

Ompelin tytöille svetaritakit. Kun takit olivat valmiit tulos muistutti mieheni mukaan Bogart co.-bändin musiikkivideolta. No kieltämättä Roon svetarikangas, yhdistettynä Metsolan pinkkiin resoriin ja Roon Curious Cumulus-kankaaseen saattaa "hieman"  muistuttaa bändin värikästä lookkia. Mietin jo hetken onko pettämätön makuni ohjannut minut pahasti harhaan? Itseasiassa vesivärikuvioiset tekstiilit, mustavalkoraidat ja kirkkaat värit ovat muutenkin palanneet noilta vuosikymmeniltä. Aika söpöjä silti eikö?

Roon kankaat ovat nyt alennuksessa joten hullun kiilto silmissä täydensin varastoja. Ihanan pehmeitä kankaita ja oli ostettava muutamaa kuosia syksyksi kerhovaatteisiin.



Harmaa pilvikangas sopii ainakin nyt niin pilviseen taivaaseen.


Ompelin myös mekon Curious cumulus sweat-kankaasta, jossa on kilpparipoolokaulus. Se sopii jotenkin tuohon ysäri-teemaan. Collariin on helpompi tehdä rypytys laskoksilla. Laskokset tehty taas kerran haarukalla.


Palasimme reissusta ja sateet alkoivat. Oli samantien aloitettava svetaritakkien ompelu tytöille. Ennen reissua olin jo ommellut takkeihin sopivat housut, mutta vetoketjut puuttuivat.

Vetoketjun etsintä olikin vähän pidempi juttu. Lähdin kohti kangaskauppaa, mutta pyyhkijän kumiosat irtosivat pyyhkijöiden viuhuessa. Tuli vähän kalliimpi vetoketjunhakureissu, kun päädyin Motonetin pihaan kaatosateessa vaihtamaan pyyhkijöitä. Vinkiksi, katso puhelimella pyyhkimien mallinumero, niin ei tarvitse jonottaa.
Vanhoista vaatteista purkamalla olisin säästänyt monta euroa.  Etsin Singerin ohjekirjasta tiedon, mikä olikaan se paininjalkajuttu ja yön pimeinä tunteina testailin miten se vetoketjuun tarkoitettu paininjalka toimikaan. Mietin taas miksi en ollut ennen paininjalkaa käyttänyt, kun se lopulta oli niin helppo juttu ! 


Paininjalka oli helppo vaihtaa. Tuosta nipsusta vain vetäistään ja jalka lähtee irti ja toisen paininjalan voi laittaa paikoilleen. 


Tässä yön pimeinä tunteina kuvattu video!





Tosiaan, jotta tyyli olisi täydellinen se tarvitsi asusteekseen bling bling-laukun koirineen.

Hyviä ompeluksia! 


Tässä viikonlopuksi fiilistelybiisi! 



18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hih! Ehkä mun miehen silmissä näkyi tämä kuva: https://www.stara.fi/2013/01/20/bogart-co-hehkutetaan-maailmalla/

      😂

      Poista
  2. Söpöjä kuin mitkä! Noita pilviä löytyy omastakin kaapista, pitääpä ottaa syksyllä paininjalan alle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva nähdä mitä niistä surautat! Meille on tulossa lilaa ukkospilveä, se sopisi tän hetkiseen säätilaan. Roon-kaveri tuntee Suomen kesät :)

      Poista
  3. Söpöjä vaatteita! Olet kyllä tosi taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuolla Roon kaupassa on myös valmisvaatteita jos syntyi kuosirakastumisia. Itse olin myyty ensisilmäyksellä.

      Poista
  4. Söpöt ompelukset <3 Pitääpä kurkata tuonne Roon puolelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!! Oli vinkattava tuo alebongaus, kun just tuli valmiiksi saman firman kankaita. Alennuksessa taisi olla silloin nekin!

      Poista
  5. Ihania vaatteita! Voi kun osaisin itsekin ommella noin ihania joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 🙈💕Olen päätellyt, että tämä on vain koneesta kiinni, kevättalvella hommasin saumurin ja sen jälkeen näitä on lähtenyt syntymään. Onneksi kivat kuosit pelastaa, muuten perusmallisia vaatteita, sellaisia ne taitaa kaupassakin olla .

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitti! Pitäisi varmaan pukea hempeän pinkkeihin prinsessapukuihin sitten isompana, kun osaa neiti jo sanoa mielipiteensä :)

      Poista
  7. Aivan ihania vaatteita olet tehnyt :) Toi takki on niin söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Isosisko sai takin missä on turkoosia ja lilaa. Kiva että tykkäät!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuntuu hyvälle, kun muutkin tykkäävät ompelemistani jutuista!

      Poista
  9. Beautiful designs! And the fabric with clouds is simply adorable!! Nice music too. There is much inspiration in retro music, but this one I didn't hear:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehh! There were a list of funniest band pictures in whole world and this band were on it.. Here is the picture: http://www.is.fi/viihde/art-2000000377216.html?nomobile=4
      That band made quite popular dance music in that time.
      Now you know one of the Finnish darkest secrets.. Anyway I love those fabrics very much too and I just ordered more. I'm hooked!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡