torstai 1. joulukuuta 2016

Itsetehtyjä lahjoja nukkeprinsessoille

Kestäviä joululahjaideoita pienille tytöille ♡ 

Tässä kivoja vinkkejä mitä voisi tehdä itse joululahjaksi pienille tytöille. Nukkevauvoille voi keksiä kaikkea ihanaa.

Ompelin kangaspaloista nukkevauvalle kauniit petivaatteet. Peitto on toisin päin päiväpeitto ja toiselta puolelta peittoa esillä on nallelakana pitseineen.


Kirpputorilta löytämääni sänkyyn mahtuu siskonpetiin useampi nukke. Sängystä tuli kuin uusi, kun ompelin siihen petivaatteet.


Vauvanukke sai uuden sängyn ja ompelin siihen nallekuvioiset petivaatteet.  Etsin pientä nuken sänkyä nettikirpputorilta, kun  Pienen taaperon synttärilahjaksi saamille nukille ei meinannut löytyä meiltä nukkupaikkaa. Nukkeja käärittiin kovasti tyynyliinaan ja nukutettiin sohvalla. Joskus sohvalla ei ollut tilaa nukuttaa sitä oikeaa vauvaa ja sain lisäksi leluvauvan syliini hoitoon.

Mummi toi ihania nallekankaita, silloin kun Pieni oli vauva. Ajatella siitä on jo pari vuotta.  Kankaat jäivät silloin ompelematta, mutta nyt keksin niille pitkäaikaista käyttöä. Tajusin että aika menee todella nopeasti ja lapsille tarkoitetut jutut pitää tehdä nyt heti, muuten ne jäävät tekemättä. Ompelukone sai kyytiä, kun leikkimatosta jääneistä peiton palasista ja nallekankaasta alkoi syntymään patjoja. 


Uudet petivaatteet vauvasänkyyn olisi voinut olla ihana joululahja,  mutta en malttanut olla näyttämättä itse ompelemaani patjaa, tyynyä ja peittoa nukkevauvaa heijaavalle pikkuäidille. Hassua kun Pieni taputtaa nukkea pyllylle ja sanoo:" ei hätää, reipas tyttö" ja laittaa vauvaa nukkumaan. Puna nousee välillä kasvoille ja tekisi mieli piiloutua käsiinsä, sillä aina ei muista, että joku katsoo mallia silmä kovana. Onhan tuo kuin peiliin katsoisi. 

Mummi oli innostunut myös touhuamaan lahjoja ja oli neulonut kauniin puuvillamekon nukkevauvalle ja tilannut enolta liitutaulun.  Niin ei hänkään malttanut pitää yllätyksiä jouluun asti. Mutta periaatteessa joulu voisi olla itse tehty, jos malttaa olla yllätyksiä paljastamatta. Nukeille saa tehtyä itse vaikka mitä ihanaa.


Pelkään että meilläkin hukutaan jouluna muoviin, voisiko lahja lapsille olla jotain muuta? Vaikka purkillinen muskarikolikoita.



Valkoinen nukensänky oli hyvässä kunnossa. Tässä sängyssä on varmaankin nukutettu monta nukkevauvaa. Puiset lelut kestävät hyvin aikaa ja niitä löytyy hyvin käytettynä. Ne on helppo laittaa myös takaisin kiertoon, kun niitä ei tarvita. Ekologista.


Eno oli tehnyt itse hienoja liitutauluja. Tajusin että se tulee kyllä tarpeeseen, kun paperia kuluu meillä melkoisesti.


Mummi neuloi kauniin neulemekon vauvanukelle. Ihana!  Taisin pukea sen väärinpäin. Mekon kanssa sopii hyvin palmikkomyssy. Neuloin sen Pienelle  kotiutumisvaatteeksi. Baby Born tuli syntymäpäivälahjaksi, vaatimuksena Pienellä oli että nukella pitää olla napa. 






Kaikkiin perheisiin ei ole joulupukki tulossa ja toiveet eivät välity pukin korviin. Joulupuukeräyksessä voit lahjoittaa lahjan vähävaraiseen perheeseen, jossa lahjat jäisivät muuten jakamatta. Täytyy keksiä joku hieno ja uusi lahja keräykseen kuusen alle. Lahja voi jäädä jopa ainoaksi.
Muistakaapas Joulupuu-keräys.
Lisätietoa Jyväskylän keräyksestä löytyy tästä
ja muiden paikkakuntien nuorkauppakamarin sivuilta. 



8 kommenttia:

  1. Ihana nukensänky petivaatteineen! Meilläkin nukkeleikit on in, niin in, että etsinnässä on nukkevauvojen kerrossänky :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mietin jo että pitäisi varmaaan lisätä noihin vähän lisää pitsiä. Oi ihana, kerrosnukkesänky olisi kyllä hieno juttu. Se etsintä voi olla kohta meilläkin edessä kun tuo pikkusisko tuosta kasvaa leikkijäksi. Toivottavasti löytyy oikein hieno, se on varmasti mieleinen lahja!

      Poista
  2. Minkälaisia vaatteita poikien nukeilla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa a. Varmaan riippuu ihan nukesta ja pojasta. Batman-nukella on varmaankin jotain mustaa ja vauvanukeilla vauvavaatteet. En osaa sanoa. Onkohan sillä kohta väliä, kun ajetaan sukupuolettomaan kasvatukseen?

      Poista
  3. Ihana nukke vaatteineen ja liinavaatteineen! :) Olette koko suku taitavia. Pidän myös tuosta liitutaululla hiihtelevästä oravasta.
    Onpa hieno löytö tuo valkoinen sänkykin.
    Mitä ovat muskarikolikot?
    Kuten kirjoitit, puu on kestävä ja ekologinen materiaali. Muutenkin suosisin lähellä tehtyjä leluja (Kiinassa valmistettujen muovijuttujen sijaan). Teidän Pieni ihan varmasti osaa arvostaa enemmän harvempia leluja ja niillä leikkimistä yhdessä kuin sitä valtavaa lahjakasaa, josta oli jo puhettakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, niin tosiaan. Me käydään muskarissa, joka maksaa muutaman euron kerta ja käynti maksetaan käteisenä. Ennen muskaria pitää kääntää koti ylösalaisin, että löytyy kolikoita maksuun ja joskus pitää käydä nostamassa ja rikkomassa rahaa.

      Kiitos kovasti! Meillä taitaa olla nyhjää tyhjästä geeni!

      Poista
  4. Vautsi miten ihana. Minun enoni vaimo teki aikanaan pahvilaatikosta minun nukelleni ihanan kantosängyn vai miksi sitä sanotaan. Mukana oli myös iso määrä ihania vaatteita ja tietenkin ne petivaatteet. Vaikka en ollut mikään nukella leikkijä kun mieluiten autoilla huristelin mutta tuo kantohässäkkä on jäänyt mun mieliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin kantokopan. Kuulostaa kyllä tosi kivalle lahjalle! Ja vielä vaatteitakin. Hih, kyllä taitaa äidit ajella nykypäivänä enemmän kun vievät lapsia harrastuksiin. Missähän on ne tyttölapsille suunnitellut tila-autolelut :P

      Meillä taisi olla pienenä semmoinen muovinen nukensänky mikä ei ollut hetkeäkään ehjä. Olisiko lapsuuden muistot hajoavista muovileluista opettaneet jotain?

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡