keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Meidän piparitalo

Meidän piparitalo on kellotapuli

Piparitalo on meillä tänä vuonna lumikuorrutteen päälleen saanut kellotapuli.


Piparitapulista tuli oikein onnistunut. 

Sain eilen illalla valmiiksi jokavuotisen pipariprojektin, piparitalon. Meillä tuoksuukin nyt piparit ja vasta auennut hyasintti. Viime yö menikin touhutessa ja mies paketoi samalla lahjoja.  Keitin päivällä ison kattilallisen marjamehua, johon laitoin mukaan mustaherukan lehtiä. Pieni oli kuumeessa, mutta mehu ja pehmeä pesä keinutuoliin saivat pienen tervehtymään. Osan mehusta nautin glöginä touhuillessani yöllä. 

Piparilinnasta tuli tänä vuonna Muumin mentävä tapuli. Piirsin kauniin mallin, mutta joustin vähän suunnitelmissa. En millään jaksanut tehdä kuusikulmaista tornia. Minusta tornin katosta tuli hauska. Kokosin sen pipareista joiden keskelle olin tehnyt reiän. Ilman reikää katosta tulisi liian painava. Kokosin tapulin sulalla sokerilla ja koristelin pikeerillä, eucalyptuskarkeilla ja kookoskuutioilla. Pikeerin ohje löytyy täältä


Laitoin tapuliin sisään Pikkuleijonan äidin antamat jouluvalot. Kiitos niistä vielä kerran!

Katto on kuin noidanhattu. 


Auts! Miten on mahdollista saada piparilinnan teosta palovammat varpaaseen? 



Ei tämäkään päivä mennyt, kuin Strömsössa.  Sain piparilinnaa kootessani palovammoja. Ja vielä varpaaseen! Oli muuten tuskallinen kokemus. Sitten saunan ovi oli hetken auki ja varmaan kosteus teki temput ja koko piparitorni sortui. Tornin  aluslevy oli murtunut ja samalla sen kiinnikkeet pettivät. Onneksi minulla oli hiukan palanut aluslevy vielä tallessa, jonka päällä torni nyt pysyy tukevammin.

Käytin viimeiset sokerimassatähdet piparitalon koristeeksi. 





Tänään on vielä kovasti paistettavaa ja touhuiltavaa.  Huomenna nostan jalat ylös ja syön suklaata ja nautimme perheen kanssa juhlasta. 

Kiitän lukijani teitä ja toivotan teille oikein lämpöistä ja rauhallista joulua! Ottakaa glögiä ja nauttikaa joulusta! 



Hei! Hei! Nähdään taas!


http://belleepoquewedding.blogspot.fi/2015/12/piparkakun-sokerikuorrutus-on-kuin-koru.html

12 kommenttia:

  1. Moi, moi, on upea linnantorni pikku muumilla ja perheellä, hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi moi! Pieni olikin yllättänyt miten muumi oli tornissa. Hyvää joulua!

      Poista
  2. Aivan ihana piparitapuli!
    Toivottavasti olette kaikki terveitä jouluna.
    Tunnelmallista joulua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmallista joulua! Nyt on pienikin jo kovasti tervehtynyt.

      Poista
  3. Todella näyttävän näköinen piparilinna ja siellä suloinen asukki. Hyvää joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää joulua! Kiitos! Tänä vuonna piparitalosta tulikin ihan hauska. Viime vuoden Tähkäpään torni on muuten inatagramissa nähtävillä.

      Poista
  4. Tajuttoman kaunis muumitorni! Meillä jäi tänä vuonna piparitalot tekemättä, joten on jälleen kerran tyydyttävä tutkailemaan toisten tuotoksia ja tämä on kyllä niin herkkua silmille ja varmasti suullekin! :) Rauhallista joulua ja aattoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritin tehdä nättiä. Piparitalot on jääneet meillä syömättä, yleensä ne kerää niin paljon pölyä ettei talo ole enää niin makoisaa. Rauhallista jouluaattoa teille myös!

      Poista
  5. Merry Christmas, Teresa, to you and your loved ones!! Have a magical holiday season and a most prosperous and healthy New Year! :)

    Wow, what a fabulous castle! It must be so much fun building it! Did your little helper participate? Even a Muumi troll is here! You know, i adore the Moomins so much!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Zara! Thank You, yes my little helper did some tasting work. She is quite honest to say what is good and bad!

      She's is great friend of Moomins too. It was a big supprise to find Moomin in her gingerbread castle. She got that same size Moomin house and more Moomin figures as a Christmas present. Happy Holidays and Macigal New Year!

      Poista
  6. I-HA-NA linna! Tosi tyylikäs. Kauheeta kun en ite osaa kasata piparkakkutaloa yksinkertaisimmasta mallistakaan, vaan saan pelkkiä karseita sätöstyksiä kasaan :D Tosi upea kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä linnoja, taloja ja torneja on tullut tehtyä joka vuosi. Minunkin kasauksieni salaisuus on sula sokeri ja tuo PAKSU sokerimassapursotus. En tajua miten sain palovamman varpaaseen kokoamishommassa, se polttavan sula sokeri on kyllä todella kivulias.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡