perjantai 18. syyskuuta 2015

Veikeät virkatut mukinaluset

Helppoja käsitöitä netittömyyteen.

Syksyiset luonnonvärjätyt langat, kuppi kahvia ja virkkuukoukku. Mitäpä muuta sitä tarvitsisi ajankuluksi rentouttamaan äitieläimen arkea.


Löysin luonnon materiaaleista värjätyt villalankani neulekorini kätköistä. Netti on ollut pimeänä pari päivää ja se on toiminut vain pätkittäin. Tuhottoman ärsyttävää hoitaa asioita puhelimen netin varassa. Olisi ollut ihan kamalaa jos eilen iltana ei olisi ollut keramiikkaa. Niin ja onneksi illalla virkkausviihteeksi tuli hyvä ysärielokuva Tappava ase 3. 

Koska en ole pitkään aikaan virkannut mitään aloitin kivoilla mukinalusilla. En meinannut ottaa suurempia tressejä lopputuloksesta vaan virkkasin vain menemään. Ihan ilman ohjeita ja kaavoja. Lisäilin vain mieleni mukaan silmukoita kerroksittain. Aloitin kuudella ketjusilmukalla, seuraavassa kerroksessa oli tuplaten lisää ja seuraaviin kerroksiin lisäsin kolmen silmukan välein yhden silmukkapilarin lisää. 

Ihania nämä sipulilla ja muilla luonnonmateriaaleilla värjätyt langat. Upeat värit ja ne sopivat meidän syksyisiin kuppeihin.  Ostin nämä kerät joskus Talastorilta Heinolasta. Paksuun villalankaan piti käyttää 4,5m kokoista virkkuukoukkua ja suurempikin koukku olisi voinut olla ihan passeli. 

Ai niin korjasin äsken sen netin, ihan itse. Ilmeisesti meillä oli sama IP-osoite hänksäämässä koneessa ja tabletilla. Kone heitti ainakin herjaa että IP-osoitteet on solmussa ja jotain. Eihän niitä herjoja aina ehdi edes lukemaankaan, kun luontaisesti painaa vaan OK! Menin koneelle ja kirjoitin sinne ohjelmahakukenttään cmd. Sitten siihen mustavalkoiseen komentoruutuun kirjoitin ipconfig, sitten ipconfig/release ja sitten ipconfig/renew. Toimii! Jees, mä olen niin nörtti! Pääsin viimein kirjoittamaan postaustani teille!


Muuten Iittalan verkkokaupassa on -20% alennus sunnuntaihin saaakka alennuskoodilla ONNEA. Se onkin hyvä, jos ostaisi noita Tanssimukeja lisää. Ai niin.. Saahan sitä haaveilla.


Hyvää netillistä syysviikonloppua!


Virkatut mukinalustat sopivat kivasti syksyiseen tunnelmaan, hitunen mummoilua on aina paikallaan.


Piti testata mukinalustoja käytännössä ja se sopikin Iittalan Tanssi-mukin väreihin. Tiedättekö muuten mikä tuo lautanen on? Se on häälahjamme Iittalan Tosca-vati. 



Taloon.com syksyn tarjousputki!

14 kommenttia:

  1. Ui! Toinen virkkaaja ilmoittautuu :) Meiltäkin löytyy muutama mukinalunen erilaisissa muodoissa... :D Jos virkkaus kinnostaa, kokeileppa sellaista kuin amigurumi! Parasta stressinpurkamista!

    VastaaPoista
  2. Amigurumi , no ohhoh! Lisätäänpä siis "hieman" vaikeustasoa! Aivan mielettömän ihania!

    En muuten tiennyt että noita kutsutaan tuolla nimellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat oikeastaan superhelppoja! Mä en ollut koskaan virkannut ennen, katsoin muutamasta silmukasta tutorialin youtubesta, niillä pääsee jo sikapitkälle! :) Netistä löytää myös tosi paljon ilmaisia ohjeita, mä tykkäänkin virkkailla näitä miehen pikkusiskolle lahjaksi! :D

      Poista
    2. Mulla on muuten langat valmiina, jos vaikka kokeilisi :) Ihana idea! Löysin alebambulankaa kesällä. Me ollaan saatu näitä tämmöisiä lahjaksi: http://leilaneuloo.blogspot.fi/2015/05/vaalenpunaista-pikku-prinsessalle.html niin itseltä jäänyt tuo neulominen ja virkkaus vähemmälle.

      Poista
  3. Oot kyllä yks blogimaailman Martha Stewart: samassa postauksessa virkkaus-, koodaus- ja sisustusvinkit ;)

    Mut hyvältä näyttää aluset! :) Ja Tanssimukitkin on tosi kivat!

    - Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööö hööm, kiitos! Nauroin kommentistasi, olin just julkaissut seuraavan postauksen jossa oli häät, höyrykone, Finlaysonalue ja Reino-tossut. Tää elämä on vaan vähän tämmöstä :)

      Poista
  4. Virkkaamisesta (kunhan ei liian vaikeisiin mennä) selviän minäkin välillä! Tiedä vaikka innostuisin tällaisia tekemään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä innostu, virkkaus on kuin huume. Minun pitäisi päästä nyt ulos, mut on tuo lankakasa vielä kesken ;)

      Poista
  5. Ihanat aluset, kyllä kelpais :P Itse oon aina ollut enemmän neulomisen ystäviä, tää virkkaaminen on tosi vaikeaa verrattuna siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä tein viimesyksynä neulomalla mukin aluset, nekin hävisivät tänne yksitellen. Jotenkin tuntui että virkkaamalla tuli valmiiksi nopeammin. On kiva kokeilla välillä erilaisia, niin on taas mukavaa neuloa.

      Poista
  6. Voi miten suloiset ja ihanan väriset mukinaluset! Ihanat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Syksyn tullen nämä kasvivärjätyt värit ovat kyllä kauniita!

      Poista
  7. Mulle on iskenyt virkkausmania, joten nämä taidan laittaa korvantaakse ja tehdä jotain vastaavia! Hyvä idea! :) Kiva, että kävit linkkaamassa tämän kuukauden positiivisiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ole hyvä! Ja, Kiitos! Minulla virkkausinto lopahti, kun on niin paljon mitä voi askarrella iltaisin. Ja hauskinta on että kaikki mukinaluset ovat vielä tallella.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡